İşe Yaramayan İcatlar

(Kullanıcılarımızın isteği üzerine eklenmiştir.)



Eğri namlulu makineli tüfek
1953 - Köşenin öbür tarafındaki düşmanı vurmak için tasarlananbu tüfek ilk denemeden sonra çöpe gitti. Yaralı sayısı hakkında bilgi yok






Kapkaç caydırıcı çanta
1963 - Sokakta biri çantanızı kaptığında çantaya bağlı zincire asılıyorsunuz ve çantanın dibi açılarak içindeki herşeyi yere saçıyor. Mucidi John H T Rinfret hırsızın geri dönüp saçılanları toplamayacağını varsaymıştı. Maalesef dönmüşler!



Bebek kafesi
1937 - Büyük şehirde bahçesiz bloklarda yaşayanların bebekleri için geliştirilen tüyler ürpertici bir ürün . İşlek bir caddenin onlarca metre üstündebebeğine hava aldırmayı kim istemez ki!




Motorlu sörf tahtası
1948 - Holywood’lu mucit Joe Gilpin, ne yöne gittiği belli olmayan motorlu sört tahtasını denerken görülüyor. Prototipi sık sık devrilse de icat olarak ufuk açıcı olduğu kesin




Yağmur işlemez sigara ağızlığı
1954 - Zeus Corp. sahibi Robert L. Stern’in fena tiryaki olduğu anlaşılıyor. Ancak tüm denemelerine karşın şemsiyeli sigara ağızlığı bir işe yaramamış.




Işıklı otomobil lastiği
1961 - Yarı şeffaf ince bir dış lastik, içinde de ampuller! Goodyear’ın bu en eğlenceli icadı, yolda ikide bir patlayan ampullere para dayanmayacağı için rafa kalkmış.





Duş başlığı
1970 - Saçı makyajı bozulmadan duş almak isteyenkadınlar için üretilen ve “o zamanlar kaç günde bir duş alıyorlarmış acaba” sorusunu sorduran nefes daraltıcı icat.





20 sigara ağızlığı
1955 - Ne kadar pratik ve kanserojen değil mi? Bir paket sigarayı açıp yuvalarına yerleştiriyorsunuz ve tek tek yakıp içiyorsunuz. Fotoğrafta hepsini birden yakmış olarak görülen modelin akıbeti bilinmiyor .





Hızlı silah çeken robot
1960 - İlk ‘katil robot’ yaratma girişimlerinden. Elbette mekanize mankenin hedefi izlediği filan yok. Deneylerden birinde mankenin eline gerçek tabanca monte edildiğini de belirtelim.






Telefon açan robot
1964 - Viyanalı mucit Claus Scholz’un telefon açan robotu maalesef konuşamıyordu. Fotoğrafta robotu ‘telefon açmış’ halde görüyorsunuz.




Köpek ‘tutucu’
1940 - Depresif ve nefret dolu bir köpeğe sahipolmak isteyenler için bire bir.

Penulis : Unknown ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel İşe Yaramayan İcatlar ini dipublish oleh Unknown pada hari 16 Ekim 2012 Salı. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan İşe Yaramayan İcatlar
 

0 yorum:

Yorum Gönder