Aşk Nedir ya?




        Aşk o kadar değişik o kadar farklı bir şeydir ki, herkesce farklı yorumlanır. Kimileri için bulunmayan bir nimet kimileri içinde başa bela. Kimileri için yaşama sevinci, kimileri için ölüm sebebi. O kadar farklıdır ki aşk sana her türlü duyguyu yaşatır. Seni kimi zaman göklere çıkartır, kimi zaman yerden yere vurur. Sizi üzer aynı zamanda mutlu eder. İşte bu aşktır.

     

           Bence aşk karanlık bir ormanda kaybolmaktır. Nereye gideceğini ne yapacağını bilemezsin, kafan karışır. İlk başta kaçmak istersin, kurtulmak istersin ama sonra alışırsın. Artık o uçsuz bucaksız ormanda yaşamak istersin. O orman seni yaşatır. Hiç bir şey yemesen bile o ormanın içinde ölmezsin. Çünkü o orman sihirlidir. Evet evet işte aradığım kelimede tam buydu, "sihirli".

         Aşk bir çeşit sihirdir. Yaralarını anında iyileştiren, acılarını anında dindiren, hayatına anında renk katan bir şeydir. O eski sıradan hayatın bir anda kaybolur. Yerine yepyeni bir hayat gelir. Her şeyin daha farklı, daha renkli, daha canlı olduğu bir hayat... O hayata alışırsın. Kaybetmek istemezsin. O hayatı yaşamak için, eskiye dönmemek için elinden geleni yaparsın.

         Hiç aşık oldunuz mu? Olmadıysanız şiddetle tavsiye ederim. Arada çok iyi oluyor aşık olmak, bir sevgiyi paylaşmak. Gerçi öyle ha deyince aşık olunmuyor ki. Böyle ansızın olan bir şey bu. Hiç beklemediğin bi yerde karşına çıkan bir şey. Bazen sokak aralarında, bazen yastığının altında, bazen çok uzaklarda bazende tahmin etmediğin kadar yakınında... Bazen ilk görüşte aşık olursun, bazen de yavaş yavaş, tanıdıkça aşık olursun. İlk görüşte aşka fazla inanmayın. Tabi ki istisnalar olabilir ama genelde uzun sürmezler. Peki ya birini tanıdıkça aşık olmaya ne demeli? Yavaş ve ya zor kazanılan şeyler zor ve uzun sürede kaybedilir. Siz yavaş yavaş aşık olursunuz. İlk başta fark etmezsiniz. Ama bir gün bir bakarsınız ki kalbinizde bir patlama olmuş, tüm vücudunuzu sarmaya başlamış. İşte o kalbinizde yavaş yavaş büyüyen aşkın sınırlarını aşıp kendini göstermesidir. O andan sonra her şey değişir, her şey...

        Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim. Bazen aşk ile hoşlanmayı karıştırırız birbirine. Bazen birinden hoşlanırsınız, erken davranırsınız bir kaç hafta içinde farkına varırsınız ki siz aşık değilmişsiniz. Siz siz olun bu hataya düşmeyin. Ve unutmayın, sizi en çok üzen ve en çok mutlu eden kişiye aşıksınız...
       

Penulis : Unknown ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Aşk Nedir ya? ini dipublish oleh Unknown pada hari 11 Ekim 2012 Perşembe. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Aşk Nedir ya?
 

0 yorum:

Yorum Gönder